maanantai 24. syyskuuta 2012

Paikka jahti

ÄÄÄK!
Tässä vasta mietitään ensikesänä järjestettäviä häitä ja jo nyt alkaa tuntumaan, että mitä tästä taas tulee...
Häät olisi näillänäkymin tarkoitus järjestää kesäkuun alussa/aikana. Kauniit alkukesän häät. <3 Mutta nyt olisi sitten taas se paikka hakusessa.
On tässä paria paikkaa tullut jo katseltua. Ensimmäinen (Oulunsuun Pirtti) tuntui oikein mielenkiintoiselta ja tyyliltään kauniilta, mutta todella nuhjuiselta. Miksi niin kaunis ja hyvin juhlatarkoituksiin sopivan paikan on annettu niin rempsahtaa. Tai siis tarkoitan, että pienellä ehostuksella silloin tällöin sen olisi voinut pitää todella hienona paikkana ja pienemmällä vaivalla ja rahalla kuin, että kaikki korjaukset tekee kerralla. Nuhjuisuudestaan saa minulta (meiltä) miinus pisteitä. Hintansa puolesta todella hyvä ja huokea. Pe - su 600 €. Plussana se, että juhla-astiat löytyvät paikanpäältä, miinuksena - ne pitää vuokrata erikseen. Siivous ei myöskään kuulu hintaa, eikä pöytäliinat. Kankaita yms koristeita saisi hankkia/lainata aika lailla, että paikasta saisi todella siistin. Harkintaan siis. Mutta epäilen päädymmekö tähän.

Käytiimpä tuossa katsomassa Walhallakin (lääkiksen kiltatalo). Mielenkiintoinen ja siitä saisi aikaan vaikka mitä. Hinta vaan siinä nousee yli tuhanteen euroon, jos haluaa koristelupäivän siihen vielä laittaa. Ensi tuoksukin oli opiskelijaporukoista lähtöisin: ihana ja aromikas vanha viina ja kalja. Aaaah! xD En kyllä ole varma haluaisinko sellaista hajumuistoa omista häistäni. *nauraa* Talo oli muuten todella kiva. Hiukan nuhjuinen, mutta niinhän ne paljon käytöllä olleet talot ylensä, mutta tämä ei kuitenkaan päätynyt ihan samaan kastiin edellä mainitun Pirtin kanssa. Talon tyylikin oli aivan eri. Walhallasta tosin ei saa astioita minkään moisia, että ne joutuisi vuokraamaan täysin pitopalvelun tms kautta. Verhotkin olivat aivan tilanteeseen sopimattomat; sellaisetkin siis pitäisi laittaa hankinta/vuokrauslistalle. Yllätyksenä ei tietenkään tule, että pöytäliinojakaan ei paikanpäällä valmiiksi ole. Eli kaiken saisi kustantaa tuohon tuhannen euron lisäksi erikseen. Eli paikan hinta nousee aika korkealle.

Ensimmäisiä paikkoja joita verkosta katsoin, oli tuossa vieressä (parinsadanmetrin päässä) sijaitseva Terva-Toppilan kartano. Sijainniltaan aivan loistava, eipä tarvitse kauaksi itseään roudata. xD Pienenpiä saleja siellä on useampia, mutta ne ovat kooltaan liian pieniä meidän tarkoitukseemme. Siellä on makasiinirakennuksessa sellainen paikka kuin Jazzvintti ja verkossa olevien kuvien yms kautta olen aivan ihastunut siihen! Aivan IHANA! Hintakin tosin on aika korkeahko... Köh... 1 600 €...Kööh! Minulla ei ole kallis maku, eihän... xD
Mutta kun hintaa alkaa ajattelemaan kokonaisuudessaan, siihen kuuluu: loppusiivous, kaikki juhla-astiat ja -lasit, pöytäliinat (siis kankaiset, EI kertakäyttöiset paperiset rievut), sinne saa tuoda oman pitopalvelun (ei tarvitse ostaa ylikalliita pitopalveluja talolta itseltään) ja sinne saa tuoda omat juomat (ei tarvitse juoda itseään perikatoon parilla lasillisella). Pienellä koristelulla siitä saisihelposti ja vaivatta kauniin ja omannäköisen, eikä siihen tarvitsisi kuluttaa kaikkea omaisuuttaan ostelemalla/vuokrailemalla kaiken maailman verhoja jne. Eli vaikka vuokra nouseekin pilviin, niin minusta (ja Jarkkokin alkaa kallistua sille kannalle) tuntuu, pienemmällä vaivalla ja rahalla tuolla selvittäisiin, sekä saataisiin kaunis, omanlainen ja tunnelmallinen paikka viettää suurtapäiväämme.
Huomenna olisi tarkoitus mennä katsomaan paikkaa ja kyselemään vielä lisää. Minusta vain tuntuu, että jostain muusta voisin lähteä kitsastelemaan, mutta tuo säästäisi vaivaa ja voimia paljon, jos tuo otettaisiin.
Nyt vain peukut pystyy, että tuo olisi hyvä ja se otetaan.

Unelmointia ja suunnittelua <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti