maanantai 8. lokakuuta 2012

DIY - Upeat pitsikynnet

Löysin mahtavan idean kynsien laittamiseen, varsinkin jos pitää pitsistä niin kuin minä.
Voisi olla todella hienon näköinen, jos lakkaisi kynnet ensin hempeällä helmiäisvärillä ja siihen päälle laittaisi valkoista pitsiä (niin kuin yhdessä kuvassa on esitetty.
Tätä ideaa aijon ainakin testata, tiedä vaikka teen näin sitten suurenapäivänäkin ;)

Tarvitset:

- Valitsemasi värisen pohjalakan
- Pitsiä
- Kirkkaan päällyslakan
- Pienet sakset
- Hammastikun
- Kynsiliimaa (ei välttämätön)
- Hiustenkuivaajan (ei välttämätön)

Vaihe 1: Leikkaa pitsistä paloja, jotka haluat kynsiisi. Voit leikata esimerkiksi pieniä pitsikolmioita, kapeita pitsireunoja tai koko kynnen peittäviä pitsipaloja. Jos haluat peittää pitsillä koko kynnen, leikkaa pitsistä koko sormenpään peittäviä neliöitä - pitsin voi trimmata oikeaan muotoon myöhemmin.

Vaihe 2: Lakkaa kyntesi yhdellä tai kahdella kerroksella pohjalakkaa. Varmista, että ensimmäinen kerros on täysin kuivunut ennen kuin lisäät toisen kerroksen. Käytä hiustenkuivaajaa nopeuttamaan prosessia.

Vaihe 3: Lisää yksi kerros kirkasta päällyslakkaa.

Vaihe 4: Kun päällyslakka on vielä märkää, lisää pitsipalat kynnelle niin tukevasti kun mahdollista. Voit taputella pitsiä varovasti hammastikulla. Päällyslakka toimii kuin liima ja kiinnittää pitsin kynsiin. Hiustenkuivaaja on kätevä tässäkin kohtaa ja nopeuttaa kuivumista.

Vaihe 5: Jos valitsit koko kynnen peittävät pitsipalat, käytä pieniä saksia trimmataksesi ylimääräiset pitsit kyntesi ympäriltä.

Vaihe 6: Kun kynnet ovat kuivuneet ja pitsi tukevasti kiinni, voit lisätä toisen kerroksen päällyslakkaa luodaksesi kiiltävän pinnan kynnelle ja estääksesi pitsin kulumisen/irtoamisen. Tämä vaihe ei ole pakollinen, joten jätä se väliin jos pidät enemmän pitsistä päällimmäisenä. Jos päätät olla lisäämättä päällyslakkaa, voit tarvittaessa silottaa ja liimata irtoavat reunat hammastikun ja kynsiliiman avulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti