keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Vaihtoehtoja

Paikkavaihtoehtoja on...
Ollaan tosissaan mietitty sitä Jazzvinttiä, mutta se vaan on niin hitsin kallis. Ei todellakaan viitsisi laittaa niin paljoa rahaa yhteen vinttiin joka on käytössä vain pari vuorokautta. Siis sillä summalla maksetaan kodin vuokraa 3 kuukautta! Hullua!

No nyt on sitten uusi mahdollisuus ja paikka katsannossa.
Isä on aktiivisesti mukana Ryhälänmäen maa- ja kotitalousseuran toiminnassa johon kuuluu Honkamäki -niminen kylätalo, jota vuokrataan juhlatilaisuuksia yms varten. Paikka on siis n. 13 km Iisalmen keskustasta Kajaaniin päin, eli siis Iisalmessa, mutta sen hyvä puoli olisi se, että talon kustannukset meille olisivat 0 €! Saataisiin siis talo, astiasto, liinat ja kaunis paikka häitä varten maksamatta siitä MITÄÄN!
Eli siis pieni yhteenveto: Eikös meidän kannata viettää häät mieluummin Iisalmessa kuin Oulussa, jos saadaan paikka minimi hinnalla kaikkine hienoine lisineen. Pieniä plussia matkassa on myös se, että jos häät järjestetään Iisalmessa, on vieraille paljon helpompi löytää majoitus + kaikille ei tarvitse sellaista löytää, koska moni asuu niin lähellä. Jos verrataan, siihen että juhlat järjestetään Oulussa: täällä ei asu muita kuin me ja Jarkon täti ja setä, kaikki muut joutuvat saapumaan tänne vähintään 200 km päästä ja heille kaikille pitää löytää majoitus, kun meille ei mahdu kuin puolenkymmentä kerralla. Jos juhlat järjestetään Iisalmessa, meillä on mahdollisuus saada järjestely- ja ruuanlaittoapua sukulaisislta (ja näin ollen pienentää kustannuksia pitopalvelun osalta), kun taas Oulussa järjestettäessä kaikki avuliaat sukulaiset ja perheenjäsenet ovat ainakin 200 km päässä.
Tässä vaan alkaa tosiaan miettiä, onko meidän tosiaan helpompi mennä lähemmäksi juhlaväkeä kuin että he kaikki tulisivat meidän luokse. Ja toisaalta jos kustannuspuolta miettii, meillä olisi mahdollisuus pitää budjetti alle 4 000 €, kun taas Oulussa järjestettäessä hinta nousee vähintään 6 000 €:n.
Mieletön säästö! :D

Honkamäki on tosiaan ns. nuorisoseurantalo (tai miksi sitä nyt haluakaan sanoa), siellä järjestetään säännöllisesti tansseja, juhlia ys tilaisuuksia. Rakennusta parannellaan parhaillaan; pihapiiriin rakennetaan uutta monitoimitilaa ja "kesäkeittiötä"/huvimajaa. Huvimajan pitäisi olla ensikesäksi valmis. :D
Paikan huono puoli on se, että se on viitostien varressa, ihan tien vieressä. Joten liiton siunaamistilaisuutta ei voi oikein järjestää paikalla siten kuin me olemme sitä ajatelleet: ulkona. Tässä ollaan ruettu ajattelemaan myös sitä kirkkovihkimistä. Iisalmen vanhakirkko on Todella kaunis, niin miksi sitten miettiä muuta, jos nyt ollaan Iisalmen puoleen kääntymässä. Olisihan se aika kutkuttava ajatus kävellä kirkonkäytävää papin eteen. :D Jotenkin sitä vaan on osittain niin "eronnut" kirkosta jo, ettei näe sitä niin välttämättömänä, mutta toisaalta onhan sitä lapsesta asti haaveillut kävelevänsä kirkonkäytävää pitkin rakkaansa luokse. <3 Voisin olla aika ihastunut ajatukseen <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti