torstai 25. lokakuuta 2012

Shoppailuja osa II

Outs! Nyt on taas tilattu vaikka mitä!
No enimmäkseen omaan asukokonaisuuteen täydennykset, niin se on sitten sillä selvä ja ei tarvitse muuta kuin kasata itsensä ja asunsa 7 kk päästä ;)

Tilauslistalle joutui siis
 A-linjainen alushame (yksivanteinen)
 Helmin koristeltu kaulakoru, johon kuuluu korvakorut
 Kaksi helmirannekorua
 Helmikoristeltu hiuskampa (varmasti aivan ihana nutturankanssa )
 Kaulanauha jossa on pieniä helmiä pienenmatkan päässä toisistaan, monessa rivissä (tätä ihanuutta suunnittelin hiuksiin. Tulee mahtavan näköinen kun tummissa hiuksissa on vaaleita pieniä helmiä)
 Kengät
 Ilta-asu (hih ;) )
 Aamutakki
 Rintsikoita muutamat kappaleet (nämä tulevat ihan normaaliin käyttöön. Mutta ajattelin, että otetaan samalla kun halvalla saa ja toivotaan parasta ;) )


tiistai 23. lokakuuta 2012

Askarteluja

Jotakuinkin alkaa olemaan askartelujen "tyylit" selvillä. Nyt vain pitäisi alkaa pikkuhiljaa niitä väsäämään, niin ei tule kiire. Ainakin ne kunnolliset alkuvedokset pitäisi saada mahdollisimman pian valmiiksi.

Myös pian (minun puolestani vaikka heti) pitäisi alkaa tilailemaan kaikki koristelut pöytiin. Niitä ei sitten tarvitsisi myöhemmin miettiä sen enempää ja kun pikkuhiljaa ostaa, niin rahakin riittää paremmin.

15 cm Koristekuitu / turkoosi 20 m
Pöytiin mietin tällaista raitaa keskelle. Leveys "nauhassa" on kylläkin vain 15cm, mutta toisaalta tarvitseeko sen olla enempää? On siinä muuten sitten astiat yms, niin niillekin jää sitten tilaa.
Toisena vaihtoehtona on tällainen:

Koristekuitu kaitaliina 10 m / turkoosi
Leveyttä on tässä 38cm, että olisi paljon leveämpi ja sikäli kivempi, mutta pidän ensimmäisestä vaihtoehdosta silti enemmän. Vaikeaa ;)
Nuo kun löysin, niin jotenkin ensimmäinen organza-idea taitaa jäädä. Ei sitä organzaa tarvitse jos vetäsee liinanpäälle tällaisen. Olisi vain niin kaunis tällainen eläväpintainen. Siihen sitten voisi ostaa lisäksi noita helmihauhoja, samoja mitä on ylemmässä kuvassa. Minä niin tykkään :)
Tuotteet löytyvät osoitteesta www.decorahouse.com/haakauppa/

Shoppailee!

Palkkapäivä missä olet! Täällä kaivataan sinua jo! Sniff!
Kauhea halu päästä "törsäämään". x)
Siis ostamaan kaikkea tarpeellista ja suunniteltua.
Listalla on näin aluksi itselle:
  • Alushame (löydetty)
  • Korut: korvakorut, kaulakoru, rannekoru
  • Hiuskoriste
  • Pikkutuhma-asu (pitäähän sitä jotain pikkukivaakin ;) )
  • Kengät
Nyt on pari vaihtoehtoa mitkä korut hankin. Helmikoristeiset saavat olla. En halua mitään kauhean kimmeltävää ja häikäisevää. Vain jotain vaatimattoman henkeäsalpaavaa ;)
Kenkiäkin mietin, kun niitä on TODELLA vaikea löytää. Siis kun vaatimuksena on se, että ne ovat balleriinat. Korkoa EI saa olla! Haluaisin niin mielelläni jotkin ihan perus satiiniballeriinat, mutta en löydä mistään. Miten se voi olla niin vaikeaa? Yhdet ihanat löysin ja mietin, että ne sopisivat todella hyvin ihan niinkin, mutta niihin voisi myös (kuten olen suunnitellut) laittaa pari kaunista turkoosinväristä satiininauhaa.

Linkki sivulle mistä läydät kengän
Tuollainen olisi siis se yksi vaihtoehto. Eikä ole ihan HIRVEÄN kalliskaan. N. 50 €. Tosin kyllä se ylittää budjetin minkä niille varasin. Koetan löytää vielä alle 40 € arvosta, mutta katsotaan mitä löytyy.
-------------------------
EDIT:
Itseasiassa tässä kun katselin kyseistä sivua, miltä aiempikin kenkä on löydetty, löysin tällaisen:

Tuossa voisi valita jo valmiiksi kengän väriä TAI sitten ostaa tällaisenaan ja vaihtaa itse siihen oikean turkoosin nauhan. Ja hintaakin vain 30 USD, eli olisiko n. 25 €. Että ei paha, ei paha. Pitäisikö sittenkin ottaa nuo. Sitä paitsi, ei ne kengät edes juurikaan näy hameen alta. Kunhan olisivat mukavat jalassa ja silloin tällöin kun vilahtaavan helmanliepeillä näyttäisivät kohtalaisen siisteiltä :D Ja siis nuo kengät on kuitenkin huomattavasti siistimmät kuin "kohtalaisen siistit", varsinkin jos niihin vaihtaa vielä sen oikeansävyisen nauhan.
Tämähän kuulostaa jo suunnitelmalta. :D

sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Ostoksia

Laitoinpa tämän ihanuus laukunkin tilaukseen. Huomasin ettei niitä ollut niillä verkkokaupassa enempää (ainakaan tällä hetkellä) kuin yksi, niin päätin ottaa varman päälle ja tilata sen samantien. Kyseessä siis tämä petroolinen ihanuus <3
Laukku, petrooli (211)
Kuvan laukku löytyy täältä
 Nyt on sitten herran plastron ja minun laukku samaa sävyä. Siis teemavärihän nyt siis on se tirkoosi/petrooli, niin tottakai nuokin sopivat yhteen, mutta siis kuitenkin... Plastron -kuva ei ole täsmälleen millainen Jarkolla tulee olemaan, vaan otin kuvan verkosta kun oli niin samanlainen. Herralle tulee kuvasta poiketen musta liivi.

Kauhistelen kaikkea sitä mitä pitää vielä hankkia. Tekisi mieli tilata jo nyt vaikka mitä (tarpeellista tietenkin) netistä, mutta kun ei tällä tytöllä rahnat riitä. Alkaa pikkuhiljaa pussinpohja häämöttää tämän palkan osalta.

Nyt esim olen katsellut nuita organza-liinoja, joita meinataan (tai ainakin minä meinaan) pöytiin laittaa kaitaliinoiksi väriä tuomaan. eBaystä sais kohtuu edullisesti mutta postikulut tottakai vähän nostaisi hintaa. Sitten olen miettinyt mitä kaikkea muuta sitä pitäisi hankkia. Tuikkukippoja? Oiskohan jollakulla sellaisia n. 40 kpl jäänyt omista häistään ja niitä ei enää tarvitsisi. Meillä nimittäin olisi tarvetta. :D Ei tarvitsisi kaikkea uutena ostaa. Kelpaisi oikein hyvin käytetytkin. Ja mitäs muuta pitäs ostaa? Mietin ihan yksinkertaisesti mitä ne viskelee meidän päälle kirkostatultaessa? Kaiketi sitä pitää jotain kuplituksia kehitellä kun riisi ei ole kauheassa suosiossa. Sitten kaikkea mahdollista koristusta ja monistusta ja mitä tekemistä sitä sinne sitten järkkää ja mitä niihin pitää ostaa. Mitä kylttelä pitää tehä, mimmoset kutsut (suunnitelma jo aika selvä), mimmoset nimikyltit, ohjelmat, pöytäjärjestykset (+listat niistä), yms. Eli siis suunnittelua.
Ja tarkoitus olisi että kakkuja leipoilen itse. Pitopalvelun hintaan kuuluu hääkakku, mutta suoraansanottuna Haluan ITSE tehdä meille hääkakun! Ei ne pääse läheskään sellaisiin makusvääreihin siellä pitopalvelussa. Olkoon se niiden kakku se niin kutsuttu varakakku xD Ilkeää xP

perjantai 19. lokakuuta 2012

Pitopalveluita

Nyt on kyselty ja nyt on yksi ihan kirjallinen (s-posti) tarjous/menuehdotuslajitelma saatu. Kuulostaa todella hyvältä!
Mitä olen muilta paikoilta kysellyt ja hinta tietoja saanut niin tuo olisi todella edellinenkin. Sitä paitsi tuo on suuressa suosiossa/hyvässä maineessa Iisalmessa. Ja kyseinen pulju on siis Pitopalvelu Kapusta.
Ehdotus menut kuulostaa todella hyviltä, monipuolisista ja kattavilta, sekä ne (tottakai) muokataan vielä omanlaisiksi. Hintahaarukka oli 19 - 29€/hlö ja muissa paikoissa mistä on kysellyt, alimmat hinnat on ollut n. 30€/hlö. Että hintansa puolesta hyppäsi Kapusta kärkeen. :)
Nyt kun vaan alkaa päättämään mitä sitä halutaan mussutta. Jotain ideoita on jo tullut: tykätään paljon itämaisesta ruuasta varsinkin kiinalaisesta niin mielen tuli heti kanaa tikkamasala. Nam. Mitähän muuta sitä keksisi. Pitäis tuosta miehestäni saada jotain ideoita ulos. Murr... mutta ei tunnu niin ottautuvan tähän kuin minä. No jos tätä junaa jotenkin saa eteenpäin vedettyä :)

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Pukuja ja mekkoja

No niin. Nyt on sitten puvut ostettu molemmille. :)
Itse kävin eilen klo 12 soittamassa vielä sen ihanuuden ja ei sitä voinut enää muuta kuin ottaa sen. ;)
Puku on siis Katariinan omasta mallistosta ja siitä ei ole vielä mallikuvaa verkossa olemassakaan kun se on ensivuoden mallistoa. Mutta sen tyyli on paljon sama kuin Atelier Diagonalin Orion.

Jarkon kanssa mentiin katselemaan sille pukua neljän aikoihin ja Kaarinassa sitten ensimmäinen puku napsahti kohdilleen. Muitakin takkeja koitti, mutta ei ne istuneet.
Nyt on molemmilla täydelliset puvut. Ei paremmista väliä. ;)
Soittelin päätteeksi käytiin vielä Royal Gardenissa syömässä. NAM. Ihana päivä vaikka rahaa kuluikin paljon  :D



perjantai 12. lokakuuta 2012

Ei hiushuolia

Hihiii!
No nyt ei ole sitten enää hiushuolia! Eikä liioin meikkiongelmiakaan! Siis häiden osalta, muutenhan näitä hiuksia ei saa mitenkään asettumaan ja meikitkin on pitkin naamaa. xD
Mutta siis aika on varattu!
Lueskelin joitakin kommentteja Parturi-Kampaamo Uniqista ja kuulosti hyvältä. Soittelin parit muutkin paikat läpi ja sitten soitin tuonne Uniqiin ja kun hinta loksahti kohdalleen, niin sinne menin ja varasin samantien ajan. Hinta on 120 € ja siihen tulee meikki ja kampaus + koevedokset molemmista. Ei siis mitenkään paha. ;)
Aika on siis 8.6.-13 klo 10 ja lähempänä tuota aikaa varaan sen koekampaus-meikkaus ajan. Vielä en osannut sanoa miten sinne pääsisin, joten turha vielä sitä sitten varailla.
Mutta JEEEE! Mulla on kampaaja!
Velä ei puutu kuin.... ja sitten... vielä.... ja se... mutta entäs sitten... *nauraa* Hommaa siis riittää xD

keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Iltalaukku

Mitä olisikaan juhla-asu ilman kaunista iltalaukkua.
Tuleva pikuni on (oli se sitten mikä tahansa) erittäin vähäkimalteinen; glitterit eivät vain koskaan ole olleet minun juttuni.  Joten johonkin sitä kimallusta pitäisi saada. Katariinassa käydessäni ja ihannepukuani sovittaessani Kata laittoi käteeni aivan mahtavan yököttävän iltalaukkuluomuksen. En olisi koskaan kuvitellut, että sellaista käyttäisin tai saati, että sellaisen välttämättä itselleni haluaisin. Mutta se sopi pukuuni, jossa oli vain pieni "timantti"koru vyötäröllä, kuin nyrkki silmään (ehkä pitäisi keksiä joku parempi vertauskuva tähän kohtaan). Ihastuin siihen niin ikihyviksi että... Uskaltauduin avaamaan viimein laukun sitä ensin pitkään hypisteltyäni ja olin pyörtyä kun huomasin hintalapun. Jos mielisin juuri sen laukun, se kasvattaisi budjettiamme n 200 €! Kyllä, luit oikein! 200 €! Juu, ei kiitos. Laitoin laukun kauniisti kiinni ja vaivihkaa siirsin sen takaisin hyllylle... Ei ihan minun juttu, siis ainakaan hinnan puolesta. Voisikohan sen vuokrata? xD
No nyt olen sitten kaiken muun etsinnän ohella katsellut netin ihmeellisestä maailmasta myös laukkuja ja olen jotakin oikein ihania löytänytkin.
Tällainen ihanuus osui sitten silmääni. Laukku jälkittelee liikkeessä olevaa laukkua johon ihastuin, siksi se pääsi suosikkilistalleni ja hintakin on 150 € alhaisempi kuin "alkuperäisen". ;)
Laukku, hopea (124)
 Kuvan laukku löytyy täältä.
Sitten tulin ajatelleeksi häiden teemaväriä: turkoosia/petrooli. Miksei laukku voisi myös olla sitten sitä väriä?
Laukku, petrooli (211)
Kuvan laukku löytyy täältä.
 Tuokin olisi niin namupala!

Minusta tuntuu että kaikessa alkaa olemaan aikamoinen päättäminen, mitä haluaa ja miten ja mitä niistä haluaa maksaa xD

tiistai 9. lokakuuta 2012

Mekkoja mekkoja

Oi taivas!
Mitähän tästäkin taas tulee...?

Aamusta suuntasin kaupunkiin ja vähää ennen kymmentä olin sitten Katariinassa. Siellä astelin sisälle ja tytöthän olikin aamu kaffella niin kuin olivat puhelimessa luvanneet.Itse kieltäydyin kahvista, kun muuten saisi ravata veskissä koko ajan :D
Sovittaja tyttöni ei ollut vielä tullut, niin Kata siinä minulle huomautti, että "tuleppa kattoman! On tullu niin paljon uusia pukuja sitten viime kerran!". Ja totta tosiaan! Siinä niitä oli vaikka minkälaista uutta! Voi taivas!
Ja mikä ihmeellisintä, tangolla roikkuin melkein samanlainen ihanuus, kuin mihin olen netissä rakastunut. Harmi vain että puku oli minulle liian pieni... :( Ei pystynyt sitä täysin hyvin sovittamaan. Mutta alu puku oli merenneito puku, niin kuin ihanuudessani ja merenneito ei sovi minun kropalleni yhtään. Ei siis yhtään.
Yhtä toista mekkoa koietin sitten ja se on aivan mahtava. Pitsinen yläosa laskeutuu tiukasti lantiolle asti ja vasta sitten alkaa helman levennys. Takana on nyöritys ja pitsi kuviot jatkuvat helmaan asti, mutta vain hajanaisina kuviointeina. Kangas on vähän jäykempää ja näin ollen helmaosa on aika muhku. Pitää koittaa katsoa sattuisinko netistä löytämään siitä kuvaa...en nimittäin muista merkkiä. ;)

Käväisinpä sitten Glamourissakin sovittelemassa. Ensimmäinen puku mitä sovitin, oi aivan ihana, loppuja ei sitten kannattanut edes kunnolla ajatella. Heti vedettiin rima niin korkealle, ettei muut enää näyttäneet miltään. Puvussa oli kauniita pitsikirjailuja ja se istuin päälle todella hyvin. Hiukan pieni se sovittamani puku oli, että joko parikiloa vielä pois tai sitten pikkuisen laajentaa pukua. No tottakai kiloja pois ;) Hintakin oli kohdallaan: 850 € ja siihen kuului vielä huntukin. Siis mahtava pömpsi...

Mutta.... Kuiten aina kaikissa asioissa on toinenkin puoli...
siis... Mutta tässä on vain sellainen, että pidän enemmän siitä Katariinan puvusta... Vaikka se maksaakin kuin kruununjalokivet.  Mutta olisinko minä valmis maksamaan ainutkertaisesta puvusta sen verran? Ehkäpä minä olisin. Kauhistus! Siis 977€ puku, huntu (pitsikirjailtu) 85 €, alushame (vuokra/ostettu) 49€/79€....1111 €!
Että semmonen Pikku summa... Puuh...
Atelier Diagonal - Orion - 2013
Kuvasta poiketen, minun sovittamassani puvussa vyötärönauha oli valkoinen
ja siinä oli vain pieni koriste edessä.
Mietintää mietintää.....

Hoitoa

Oih! Nyt on käyty kasvohoidossa. Iho tuntuu niin hyvätä että....
Siellä tehtiin se perusteellisempi kasvohoito, johon kuului ihan timanttikuorintakin.
Aluksi värjättiin ripset ja kulmat ja sitten tentiin se timanttikuorinta. Kyllä se tuntui hyvältä. :)
Sitten nypl'ttiin nassua muuten: finnejä mustapäitä jne. Pääsipä niistäkin paremmin eroon. Ja sitten oli vuorossa kunnon voitelu ja hieronta. Kuinka ihanan rauhoittavaa se olikaan. ^^ Sitten vielä voideltiin ja mukaan minulle annettiin kasvo analyysi ihan kirjallisena ja neuvottiin mitä tuotteita kannattaisi käyttää. Ostin sieltä samantien sitten kasvojen kuorinta-aineen. Jospa se nyt olisi hyvä, ainakin siitä sai maksaa itsensä kipeäksi. ;)

Nyt sitten joka kuukausi ennen häitä olisi tarkoitus tuolla käydä, pysyy iho parempana ja heleämpänä. :)

PS. Eikä tuolla käynti niin kalliiksikaan tule. Kyseessä siis Oulun kosmetologokoulu Rotuaarilla. Katelkaapa netistä hintoja jos sattuu kiinnostamaan :D

Uskomuksia

Kuulutusten kuuleminen

* Vähintään yhtenä kuulutussunnuntaina parin pitää mennä kirkkoon, jotta heidän lapsistaan ei tule kuuroja tai että morsiamesta ei tule niin sikeäunista äitiä, ettei hän herää hoitamaan lapsiaan.
* Kuulutuksia kuunnellessaan morsiamen kannattaa lähteä välillä jaloittelemaan kirkossa. Jos tuleva äiti lähtee liikkeelle kirkossa kuuliaispäivänä, oppivat lapset pian kävelemään.
* Niin monta kertaa kun pappi rykäisee morsiusparin nimiä lukiessaan, niin monta lasta he tulevat saamaan.
* Kirkossa kannatta myös puhua, jottei lapsista tule tuppisuita.



Ennen häitä

* Kaason täytyy olla kaunis, sillä mitä kauniimpi kaaso, sitä kauniimpia lapsia hääpari tulee saamaan.
* Hääkirkkoon mennessään morsian ei saa kertaakaan katsoa taakseen. Jos näin tekee, alkaa avioliitossa kaivata vanhaa elämäänsä.
* Jos bestman ajaa sulhasen hääautoa, kannattaa hänen ensin peruuttaa pieni matka. Näin parin yhteiselämä tulee olemaan onnekasta.
* Morsian ja sulhanen eivät saa nähdä toisiaan hääpäivänä ennenkuin vihillä. Kumpi näkee toisensa ensin, tulee onnellisemmaksi tai saa ylivallan avioliitossa.
* Morsiamen pitää nousta varhain hääpäivän aamuna ja pestä kasvonsa ruohikossa olevalla aamukasteella. Se tuottaa onnea.
* Hääpäivän aamuna ei kukaan saa kulkea morsiamen ja sulhasen välistä, sillä tämä erottaa parin tulevaisuudessa.
* Mikäli sade peittää morsiamen jäljet hänen matkallaan kirkkoon, tulee hänestä onnellinen uudessa avioliitossaan.
* Jos hääpäivänään näkee nuohoojan, tietää se hyvää onnea. Parasta on, mikäli tämä tapahtuu kirkkoon mennessä ja tällöin kannattaa morsiamen pyytää suudelma nokikolarilta.


Pukeutuminen ja asusteet

* “Something old, something new, something borrowed, something blue - and a six-pence in your shoe.” Eli jotakin vanhaa, jotakin uutta, jotakin lainattua, jotakin sinistä - ja hopeakolikko kengässä. Sininen kuvaa uskollisuutta, hopakolikko vasemmassa sukassa tai kengässä (kantapään alla) taas suojasi köyhyydeltä ja pahalta.
* Morsiamen ei pidä itse ommella morsiuspukuaan - silloin hän saa itkeä yhtä monta kyyneltä kuin puvussa on neulanpistoja.
* Mitä rikkirepeytyneempi morsiushuntu, sitä onnellisempi avioliitto.
* Saadakseen elämäänsä onnea ja menestystä pitää ommella muutama hius tai kolikko morsiuspuvun helmaan.
* Hääkimpussa pitäisi olla joko mistelinoksa, myrtti tai ainakin sinistä väriä, onnea ja uskollisuutta tuomassa.


Sormus

* Sormuksessa täytyy olla pariton määrä timantteja, jotta onni säilyisi.
* Mikäli vihkisormus tuntuu sormessa löysältä, on tiedossa onnellinen avioliitto.


Hääseremonia

* Morsiamen tulee seistä toinen jalka sulhasen edellä, mikäli hän mielii ottaa itselleen komennon kotona.
* Kumpi astuu ensimmäisenä vihkiryijylle, saa määräysvallan talossa.
* Se, joka vihittävistä polvistuu ensin rukoilemista varten, on myötäilevämpi ja sopuisampi. Jos toinen vielä sitten polvistuu hiukan toisen puvun liepeen päälle, on ylivalta varma. Se kumpi taas nousee viimeisenä, elää pitempään.
* Kun pappi on lopettanut osuutensa ja käännytte alttarilla ympäri hääväen puoleen, kääntykää toisiinne päin. Näin tulee sopuisan onnellinen pari.
* Mikäli avioliitosta halutaan onnellinen, pitää morsiusparin seisoa vihkitoimituksen aikana niin lähellä toisiaan kuin mahdollista. Tällöin ei mikään tule pääsemään heidän väliinsä.
* Sulhon täytyy avata kengännauhansa vihille astuessaan. Tällöin pariskunnasta tulee erityisen sopuisa.
* Morsiamella tulee olla tulitikku povessaan. Tämä tietää, ettei lämpö tule avioliitosta koskaan loppumaan.
* Morsiamen täytyy ottaa alttarille mukaan myös pala saippuaa. Näin hänen liikkeensä pysyvät liukkaina avioliitossa.  
* Poistuessanne kirkossa kävelkää käsi kädessä niin kauan, kunnes olette ylittäneet kirkon kynnyksen.


 Hedelmällisyyttä

* Kun morsian on polvistuneena alttarilla, tulee hänen laittaa johonkin vartalonsa paljaana olevaan paikkaan niin monta sormea kuin hän toivoo saavansa lapsia.
* Hääjuhlassa morsiamen syliin nostetaan pikkulapsi sitä sukupuolta, jota hänelle toivotaan syntyvän. Aikanaan se useimmiten oli tietysti poikalapsi.
* Riisinheitto vastavihittyjen päälle edesauttaa hedelmällisyyttä.


Hääjuhla

* Kun morsiamelle tulee pissahätä, täytyy hänen mennä pissalle pehmeään paikkaan eli nurmelle tai kedolle. Näin hänen tulevista synnytyksistään tulee pehmeitä.
* Kun morsian istuu hääpöydässä selkä suorassa, nojaamatta seinään, eivät häneen pysty mitkään pahat eikä kateellisten taikakeinot.
* Se, joka ehtii kakkua leikatessa ensin polkaisemaan, tulee määräämään avioliitossa.
* Heti, kun morsian saapuu juhlatupaan, tulee jonkin paikalla olijan laittaa herkkupala hänen suuhunsa. Silloin talo ei koskaan tule kärsimään puutetta.
* Jos hääpäivällisen aikana rikkoutuu jotain, on se vain hyvä ja onnea tuova enne.
* Jos morsian syö hääaterialla kaikkia ruokalajeja, pystyy hän siihen tulevaisuudessa vaikkapa raskaana ollessaan. Myös hänen lapsistaan tulee tällöin kaikkiruokaisia.


Hääyö

* Pala juustoa ja leipäpala häävuoteessa estävät lapsivuodeongelmat.
* Morsiusparin tulee nukkua hääyönään päät kohti pohjoista. Näin heistä tulee onnellisia.
* Remmi tai köysi patjan alla takaa sen, että nuoret tulevat koko pitkän elämäntaipaleensa olemaan yhdessä, yhteenköytettynä.
* Erotessaan hääparista ennen hääyötä täytyy bestmanin läimäyttää morsianta pakaroille. Jos läimäytys menee poikittain pakaroiden päälle, on ensimmäisenä vauvana tulossa poika. Jos taas pitkittäin, niin tyttö.
* Häävuoteessa täytyy olla pätkä punaista narua. Se tuottaa onnea ja on lisäksi rakkauden ja hedelmällisyyden väri. 
* Morsian tulee kantaa kynnyksen yli, jottei olisi vaaraa, että morsian joutuisi kosketuksiin ovensuussa majailevien pahojen henkien kanssa.

maanantai 8. lokakuuta 2012

Kukkasia


Kukkiakin pitäisi miettiä.
Voi eiii... En osaa ollenkaan ajatella mitä sinne pöytiin laittaa. Kai sinnekin jonkinmoiset kukkahärdellit laitetaan. Mutta kimpuksi olen miettinyt kalloja. Niiden kanssa voisi sopia ja sopiikin hyvin yhteen ruusut.
Googletin muutamia kuvia ja oi että, olen myyty niidenkin osalta.

Tämä on jotain aivan ihanaa...siis minun mielestäni :D

 
Alempi ei kauheasti eroa ylemmästä, muta vähän kuitenkin. Miten se onkin noin herkän näköinen. Taidan tietää millainen minulle tulee ;) Ja eihän ruusujen ole välttämättä valkoisia oltava. Viininpunaiset voisivat olla mahtava kontrasti valkoisen rinnalla. No pitää kuitenkin vielä miettiä, kun se teemavärikin on kuitenkin turkoosi/petrooli :D

DIY - Upeat pitsikynnet

Löysin mahtavan idean kynsien laittamiseen, varsinkin jos pitää pitsistä niin kuin minä.
Voisi olla todella hienon näköinen, jos lakkaisi kynnet ensin hempeällä helmiäisvärillä ja siihen päälle laittaisi valkoista pitsiä (niin kuin yhdessä kuvassa on esitetty.
Tätä ideaa aijon ainakin testata, tiedä vaikka teen näin sitten suurenapäivänäkin ;)

Tarvitset:

- Valitsemasi värisen pohjalakan
- Pitsiä
- Kirkkaan päällyslakan
- Pienet sakset
- Hammastikun
- Kynsiliimaa (ei välttämätön)
- Hiustenkuivaajan (ei välttämätön)

Vaihe 1: Leikkaa pitsistä paloja, jotka haluat kynsiisi. Voit leikata esimerkiksi pieniä pitsikolmioita, kapeita pitsireunoja tai koko kynnen peittäviä pitsipaloja. Jos haluat peittää pitsillä koko kynnen, leikkaa pitsistä koko sormenpään peittäviä neliöitä - pitsin voi trimmata oikeaan muotoon myöhemmin.

Vaihe 2: Lakkaa kyntesi yhdellä tai kahdella kerroksella pohjalakkaa. Varmista, että ensimmäinen kerros on täysin kuivunut ennen kuin lisäät toisen kerroksen. Käytä hiustenkuivaajaa nopeuttamaan prosessia.

Vaihe 3: Lisää yksi kerros kirkasta päällyslakkaa.

Vaihe 4: Kun päällyslakka on vielä märkää, lisää pitsipalat kynnelle niin tukevasti kun mahdollista. Voit taputella pitsiä varovasti hammastikulla. Päällyslakka toimii kuin liima ja kiinnittää pitsin kynsiin. Hiustenkuivaaja on kätevä tässäkin kohtaa ja nopeuttaa kuivumista.

Vaihe 5: Jos valitsit koko kynnen peittävät pitsipalat, käytä pieniä saksia trimmataksesi ylimääräiset pitsit kyntesi ympäriltä.

Vaihe 6: Kun kynnet ovat kuivuneet ja pitsi tukevasti kiinni, voit lisätä toisen kerroksen päällyslakkaa luodaksesi kiiltävän pinnan kynnelle ja estääksesi pitsin kulumisen/irtoamisen. Tämä vaihe ei ole pakollinen, joten jätä se väliin jos pidät enemmän pitsistä päällimmäisenä. Jos päätät olla lisäämättä päällyslakkaa, voit tarvittaessa silottaa ja liimata irtoavat reunat hammastikun ja kynsiliiman avulla.


sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Kasvohoitoa

Taidanpa koittaa varata joko tiistaille tai keskiviikolle kasvohoidon. Tuossa puhuin muorin kanssa kaikesta häihin liittyvästä ja se huomautti, että mulla on vähä näppyjä. No ei ihme, niitä on aina :D Niistä ois tosin hyvä päästä ennen häitä eroon. Nyt siis pitää varmaan kerran kuussa kävästä kosmetologilla puhistuttamassa iho. Vois tehä ihan hyvää. Kattelin tuossa Oulun Kosmetologikoulun hintoja ja ei nuo nyt ihan hirveitä ole. Jos sitä samalla laittais ripsiin ja kulmiin värinkin, ihan testiksi miten se sitten häissä ois. Aattelin nimittäin että sitten viimestään vetäs kestovärit naamaan.
Hiusjuttujakin pitäs alkaa miettimään. Miten laittaa ja kuka laittaa, vai laitattaako jonkin kohotuspermiksen ja värin, niin ei tartte paljoa ite sitten häihin niitä laitella. Vaikeeta...
No hintatietoja kattelemaan ja mimmosta haluis. Vai leikkaanko taas ihan tyngäks pään, niin ei oo sitten pitkienhiusten ongelmia xD Toisaalta rakastan nutturoita <3

Puku puku puku

Minusta tuntuu, että tällä hetkellä en muuta ajattelekaan ja muusta puhukaan kuin puvusta ja puvusta. xD
Olisi niin helppo ostaa se ihanuus puku netistä halvalla, mutta kun jos se ei olekaan hyvä, niin palauttaminen maksaa aika hitsin paljon. Se siinä vain pelottaa, muuten olisin jo varmaan se ihanuuden ostanut (katso sivu "Mekko").

No nyt on tiistaille varattu kaksi sovitus aikaa: Katariinaan aamusta klo 10 ja Glamouriin klo 12. Tuli tuossa puhelimessa huomattua, kun aikoja varasin, mikä ero on asiakaspalvelulla ja Asiakaspalvelulla.
Soitin ensin Glamouriin, josko olisin saanut sieltä aikaisemman ajan kun Katariinassa olen jo kerran käynyt. Siellä vastaa joku nainen ja taustalla kuuluu kauhea puheen pälätys. Esitän asiani ja nainen vaikuttaa kiireiseltä ja tympääntyneeltä, ihan kuin heille olisi aivan sama haluanko sovittaa heidän pukujaan vai en. No saamme sovittua ajan ja hyvä ettei nainen lyö luuria korvaani. No laitan saamani kohtelun kiireen piikkiin, mutta olisin kyllä mahdollisena asiakkaana halunnut saada paremman vaikutelman, nyt en suoraan sanottuna hypi ilosta kun olen sinne menossa.
Kun seuraavaksi soitin Katariinaan kuulosti kuin nainen olisi juossut puhelimeen tai ainakin tullut kiireellä ja että salonissa olisi muitakin asiakkaita. Esitän asiani ja nainen kyselee oikein iloisesti milloin meillä mahtaakaan olla hääpäivä. Ilmoitan että 8.6.-13 ja nainen huudahtaa oikein iloisesti ja kannustavasti, että: " No nythän meinaa jo hoppu tulla, pitää siis etsiä se oikea puku". Iloisuus tarttuu minuunkin. Hän kyselee sopivaa sovituspäivää ja ilmoitan olevani tiistain vapaana (lukuun ottamatta klo 12 - 13.30) ja hän ehdottaa, että tulisin heti aamusta, jos minulle sopii, niin saadaan vaikka aamukahvitkin hörpättyä ennen sovitusta. Tuota en ihan odottanut, mutta hän suorastaan vetäisi minut luurinkautta sohvalle ja oli jo tarjoamassa kahvia. Heti tuli olo, että tänne minut halutaan ja tänne olen tevetullut, täällä minulle halutaan vain parasta.
Mielessä vain pyöri, että jos saan toisessa liikkeessä samanlaista kohtelua kuin puhelimessa ja vaikka "sen oikean" sieltä löytäisin, niin melkein haluaisin kiusallakin mennä Katariinaan ostamaan pukuni ihan asiakaspalvelun yms takia. Kuinka iloinen mieli voikaan ihmiselle jäädä puhelusta jossa sovitaan mekkosovituksesta. :)

perjantai 5. lokakuuta 2012

Kirkko!

Oi Apua!
Nyt on sitten kirkkokin varattu! xD
Tuntuu ihan hassulta ja ihanalta!
Se suuri tapahtuma on siis Iisalmen Kustaa Aadolfin kirkossa 8.6.2013 klo 15!
*töpinöissään*
Jotenkin vain niin vaikea uskoa tätä. ;)

Eilen vielä Jarkon kanssa päätettiin, että se on jompi kumpi niistä päivistä: 8.6 tai 29.6, niin kohta kun se tulee kotiin, niin se sanoo, että ois halunnu just sen toisen. Se nyt vaan on kuitenkin semmonen juttu, että tuolle päivälle sai tuon ajan klo 15 ja sille toiselle ois ollu klo 16. Ois se kiva päästä jo siihen aikaan juhlimaan xD *nauraa*

Muuten jännä, että aikasin aika jonka ottaavat on klo 15, siis jos on Iisalmen seurakunnan pappi vihkimässä. Jos on taas jostain toisesta seurakunnasta tai eläkkeellä oleva tai sukulaisvihkipappi niin sillon saa ottaa aikasempia aikoja, siis varmaankin klo 12 alkaen. Että semmosta.

Koitan tässä kauheesti muorille soitella ja kysellä sitä mun ristineen papin nimeä. Josko se mahtais olla vielä pappina tai ees hengissä. Tai sitten kukahan se oli mulla rippipappina??? Vaikeita kysymyksiä. Oiskohan mun rippitodistus jossain tallessa? Siinä se nimikin varmaan lukis. Toisaalta halutaanko me kumpaakaan niistä. Äääh... Kerkee se vielä, mutta kiinnostais vaan. :D


Eli siis juhlapaikkana Honkamäki
http://honkamaki.nettisivu.org/

Ja ihana Kustaa Aadolfin kirkko
http://www.iisalmenseurakunta.fi/00010200-kustaa-aadolfin-kirkko

torstai 4. lokakuuta 2012

Suunnittelua ja pohdintaa...

iik! Huomenna pitäis soittaa Iisalmen kirkkoherranvirastoon ja kysellä, että haluisko ne vihkiä meidät ens kesäkuussa. Jännittää! xD
Mitä mun pitää sanoa siihen puhelimeen? "Wilhelmina täällä hei. Me mennään naimisiin! ... Me haluttaisiin naida... Kyselisin naimisesta....." Jotenkin vähän sanavalinnat epäilyttää ;)

Hihii! Tuntuu jotenkin epätodelliselta suunnitella omia häitään ;)
Ihastuttiin nyt ajatuksesta, että vihkiminen tapahtuisi Kustaa Adolfin kirkossa, on se niin kaunis paikka. Huomenna pitää sitten kysellä saisko päiväksi la 29.6 tai jos ei saa, niin miten kävisi la 8.6. :) Siinä siis meidän mielipäivät ;)
Onnistuisipa tuo 29.6. Se ois niin hyvä <3

Jokohan minä voisin mennä ostamaan/varaamaan itselleni sen ihanuuspuvun!? Pitää tässä vielä varmuudeksi sovitella muitakin, mutta jotenkin tunnen sen yhden niin omakseni. <3 Haluisko joku lähteä vielä makutuomariksi? xD Yhden ihanan kaverin kanssa käytiin katselemassa jo, mutta haluan lisää! Onpa tämä puku-unelmointia, mutta saahan siitä kerran pidettävästä prinsessamekosta unelmidakin ;)




keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Vaihtoehtoja

Paikkavaihtoehtoja on...
Ollaan tosissaan mietitty sitä Jazzvinttiä, mutta se vaan on niin hitsin kallis. Ei todellakaan viitsisi laittaa niin paljoa rahaa yhteen vinttiin joka on käytössä vain pari vuorokautta. Siis sillä summalla maksetaan kodin vuokraa 3 kuukautta! Hullua!

No nyt on sitten uusi mahdollisuus ja paikka katsannossa.
Isä on aktiivisesti mukana Ryhälänmäen maa- ja kotitalousseuran toiminnassa johon kuuluu Honkamäki -niminen kylätalo, jota vuokrataan juhlatilaisuuksia yms varten. Paikka on siis n. 13 km Iisalmen keskustasta Kajaaniin päin, eli siis Iisalmessa, mutta sen hyvä puoli olisi se, että talon kustannukset meille olisivat 0 €! Saataisiin siis talo, astiasto, liinat ja kaunis paikka häitä varten maksamatta siitä MITÄÄN!
Eli siis pieni yhteenveto: Eikös meidän kannata viettää häät mieluummin Iisalmessa kuin Oulussa, jos saadaan paikka minimi hinnalla kaikkine hienoine lisineen. Pieniä plussia matkassa on myös se, että jos häät järjestetään Iisalmessa, on vieraille paljon helpompi löytää majoitus + kaikille ei tarvitse sellaista löytää, koska moni asuu niin lähellä. Jos verrataan, siihen että juhlat järjestetään Oulussa: täällä ei asu muita kuin me ja Jarkon täti ja setä, kaikki muut joutuvat saapumaan tänne vähintään 200 km päästä ja heille kaikille pitää löytää majoitus, kun meille ei mahdu kuin puolenkymmentä kerralla. Jos juhlat järjestetään Iisalmessa, meillä on mahdollisuus saada järjestely- ja ruuanlaittoapua sukulaisislta (ja näin ollen pienentää kustannuksia pitopalvelun osalta), kun taas Oulussa järjestettäessä kaikki avuliaat sukulaiset ja perheenjäsenet ovat ainakin 200 km päässä.
Tässä vaan alkaa tosiaan miettiä, onko meidän tosiaan helpompi mennä lähemmäksi juhlaväkeä kuin että he kaikki tulisivat meidän luokse. Ja toisaalta jos kustannuspuolta miettii, meillä olisi mahdollisuus pitää budjetti alle 4 000 €, kun taas Oulussa järjestettäessä hinta nousee vähintään 6 000 €:n.
Mieletön säästö! :D

Honkamäki on tosiaan ns. nuorisoseurantalo (tai miksi sitä nyt haluakaan sanoa), siellä järjestetään säännöllisesti tansseja, juhlia ys tilaisuuksia. Rakennusta parannellaan parhaillaan; pihapiiriin rakennetaan uutta monitoimitilaa ja "kesäkeittiötä"/huvimajaa. Huvimajan pitäisi olla ensikesäksi valmis. :D
Paikan huono puoli on se, että se on viitostien varressa, ihan tien vieressä. Joten liiton siunaamistilaisuutta ei voi oikein järjestää paikalla siten kuin me olemme sitä ajatelleet: ulkona. Tässä ollaan ruettu ajattelemaan myös sitä kirkkovihkimistä. Iisalmen vanhakirkko on Todella kaunis, niin miksi sitten miettiä muuta, jos nyt ollaan Iisalmen puoleen kääntymässä. Olisihan se aika kutkuttava ajatus kävellä kirkonkäytävää papin eteen. :D Jotenkin sitä vaan on osittain niin "eronnut" kirkosta jo, ettei näe sitä niin välttämättömänä, mutta toisaalta onhan sitä lapsesta asti haaveillut kävelevänsä kirkonkäytävää pitkin rakkaansa luokse. <3 Voisin olla aika ihastunut ajatukseen <3

Virallista

No nyt on "viralliset" kihlajaiset vietetty.
Lauantaina 29.9. vietettiin kihlajaisia pienellä porukalla isän luona Iisalmessa. Paikalla oli siis Jarkon ja minun lisäksi, kummankin vanhemmat ja isovanhemmat, Jarkon veli vaimoineen, minun täti ja setä sekä kuokkavieraaksi saapui minun kummi vaimonsa kanssa (hyvän päivän valinneet vierailulleen, saivat kunnon lounaan jälkiruokineen ;) ).
Mukavat juhlat siis saatiin viettää. :D
Alussa kohotettiin maljat ja sitten olikin lohikeiton vuoro. Oi että olikin hyvää. jälkiruokana oli mustikkakukkoa ja vaniljajäätelöä sekä viimeisenä kahvinkanssa tietenkin kunnon kakku :D
Kahden maissa aloiteltiin ja joku 4-5 tuntia sitä siinä saatiin menemään. Kiitos onnistuneista juhlista. :)